//ƒ α к ε ▲▼ Þ ε ε þ s . <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body onkeydown='return false;'><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3543377218717945122\x26blogName\x3dn+%C2%B5+r+%E2%96%B2%E2%96%BC+a+%CE%B7+y+s+.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://misswhiteblack.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://misswhiteblack.blogspot.com/\x26vt\x3d-3970840827983901964', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Maybe I'm trying. trying too hard,
with nothingness to do.
i'm sorry you, but it's empty.

entries about chat links

Tutorial : Blockquote
Saturday, April 9, 2011 // Saturday, April 09, 2011

Permintaan dari my HoneyBunnyMummy ♥

Sebenarnyer aku ta berape tauw camne nak buat Blockquote ni sebab aku dah cube banyak kali p0n tak menjadi jugak , ni p0n baru buat Blockquote semalam , tu p0n baru menjadi ! haiyoo , hahah , LOLyp0p ! OkayhWokayh lah , ni nak ajar nihh :

Tengok kotak ni cantek tak ? My Mummy suke kotak ni ..
and my Mummy yang suruh buat tutorial pasal Blockquote ni .. Aku dah cube cara ni banyak kali but still tak menjadi ! So , kali ni i nak ajar cara yang menjadi HEHEH .. btw , thank you for Kak Syazana Syazreen coz tolong ajar :) !

Caranyer :

Dashboard >> Design >> Template Designer >> Advanced >> Add CSS

Pastu paste kan code di bawah ni dekat ruang Add CSS tuh , kayy ?

.post blockquote {
background:url(URL GAMBAR);
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;a:hover {
font-size: 18px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
}

then klik APPLY TO BLOG , lepastu DONE ! dah siap :) sekarang nih nak ajar pulak camne nak buat dotted [.......] or
dashed [-----] and background !

Okay , kalau nak taruk background macam aku punyer boleyh tengok yg ade tulis
(URL GAMBAR) tuh tukarkan code gambar yang korang nak .. boleh cari dekat sini , Okayh ? yang ade tulis ( Border: 1px solid #ff0d62; ) boleyh tukar ! kalau nak jadikan dyer dashed [------] tukarkan solid tuh kepada dashed , kalau nak tukar dotted , dotted larh yang dye
jadi .. setakat ni FAHAM tak ? kalau FAHAM meh aku sambung ! kalau korang nak tukar warne dyer tengok dekat yg ade tulis #ff0d62 tuh ! Kalau nak tukar warne boleh klik dekat sini , macam-macam warne ade ! :) tapi ingat copy code warne dye je tauw ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
CONTOH :

Korang cume ambek yg ni je #FFFFF !
and gantikan code warne yg korang nak tu dekat yg ni #ff0d62

------------------------------------------------------------------------------

Then , dah siap !!

UNTUK COPY SILA KLIK 'CTRL + C' SERENTAK !

P/S : Kalau tak FAHAM sila comment di bawah ni , tauw ?

Labels: ,